20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPLD vrea pensii mărite doar pentru agricultori

PLD vrea pensii mărite doar pentru agricultori

Pelediştii spun că pensiile agricultorilor ar putea fi dublate prin îngheţarea pensiilor „de lux“.

Pelediştii sunt de părere că anunţata creştere a pensiilor cu 37% de la 1 ianuarie 2008 şi cu până la 45% de la 1 ianuarie 2009 este o „nedreptate socială“ atât timp cât ea va fi aplicată tuturor categoriilor de pensionari. Potrivit preşedintelui PLD Dolj Horaţiu Buzatu, de măriri ar urma să beneficieze atât pensionarii „de lux“, care au pensii de câteva sute de milioane de lei ca foşti activişti de partid, cât şi pensionarii fostelor CAP-uri, care se zbat în fiecare zi pentru supravieţuire. Buzatu a declarat că PLD va trimite preşedintelui Traian Băsescu câteva amendamente la actul normativ înainte ca legea pensiilor să fie promulgată de şeful statului. „Esenţa acestor amendamente va fi ca în România să avem de-a face cu o mărire a pensiilor invers proporţională pentru că nu poţi accepta ca unor pensii de sute de milioane să le fie adăugate alte sute de milioane, în condiţiile în care pensia medie în agricultură, conform Institutului Naţional de Statistică este de 99 de lei. Efortul pentru dublarea pensiilor în agricultură ar fi de sub un miliard de dolari
într-o primă fază. După mărirea acestor pensii, se vor putea majora şi pensiile medii“, a spus Buzatu. Deputatul doljean e de părere că membrii guvernului se întrec în bâlbe pe tema surselor de finanţare pentru creşterea pensiilor pentru că au fost luaţi prin surprindere de adoptarea legii propuse de PSD. „Tăriceanu declară că vor fi impozitate toate câştigurile, Vosganian că vor fi impozitate doar veniturile salariale. Aceste inadvertenţe au fost sesizate şi de alte structuri transnaţionale precum Banca Mondială sau Standard and Poor’s“,a menţionat liderul peledist.

Îngheţarea pensiilor mari ar face fericiţi pensionarii din Coşoveni

Efortul bugetar pentru mărirea pensiilor pentru cei 1.100.000 pensionari din agricultură ar fi, potrivit pelediştilor, mult mai mic faţă de necesităţile bugetare vehiculate pentru mărirea pensiilor tuturor pensionarilor, de cinci milioane de dolari. Deputatul peledist a precizat că pentru ca pensiile în agricultură să poată fi dublate ar fi nevoie de îngheţarea pensiilor foarte mari, dându-l exemplu în acest sens pe Ion Iliescu.  „Mărirea de pensie de care ar beneficia Ion Iliescu ar asigura dublarea pensiilor agricultorilor din comuna Coşoveni“, a spus Buzatu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII